Intimtorna minden korosztálynak, mindkét nemnek

Mielőtt nekifogna, előtte meg kell találnia, meg kell éreznie, hogyan mozognak a használni kívánt izmok. Mivel egy egyáltalán nem látványos izomműködésről van szó, így megérzéséhez jó módszer az úgynevezett „vizelet STOP”, azaz vizelés közben állítsa meg a vizeletsugarat, majd engedje el újra. Fontos, hogy ezt a gyakorlatot csak a gátizmok beazonosítására használjuk, maximum egy-két alkalommal.

A tornához mindenképp keressünk egy számunkra kényelmes pozíciót, lehetőleg ágyban, vagy földön fekve (pl. háton fekve, talpra húzott lábakkal). Kezdőként érdemes a gravitáció nélküli testhelyzeteket előnyben részesíteni, hiszen még nem biztos, hogy elég erősek az izmaink ahhoz, hogy gravitációval szemben megfelelő, helyes kontrakcióra bírjuk őket. Később természetesen lehet nehezíteni a gyakorlatokat, akár a légzéssel játszadozva (pl: szorítás közben köhögünk párat, vagy belégzésre végezzük a gyakorlatokat a hasűri szervek nyomása alatt), akár testhelyzet-változtatással kombinálva a feladatokat (ülő, térdelő, négykézláb, vagy álló helyzetben stb.). Ha már igazán ügyesek vagyunk, a mindennapi tevékenységeink során is végezhetjük a megtanult tornát teljesen észrevétlenül, akár a buszra való várakozás közben.

Nézzünk néhány rávezető gyakorlatot, amelyekkel megérezhetjük az erőteljes szorítás, majd az azt követő ellazulás érzését és próbáljuk meg elkülöníteni a különböző izomcsoportok munkáját.

Feküdjünk a hátunkra, húzzuk talpra a lábainkat.

Először párszor szorítsuk jó erősen ökölbe az ujjainkat és lazítsuk el.

Ezt követően tegyük a kezünket a fenekünkhöz, párszor feszítsük meg erősen a farizmokat, majd lazítsuk el.

Kezeket helyezzük át combunk belső részére, majd az előző izommunkához hasonlóan végezzük el a szorítás és lazítás gyakorlatot a combok izmaival is.

Végül tegyük a kezeinket a hasunkra, feszítsük meg a hasizmokat is és lazítsuk el. Most, hogy éreztük ezen izmaink működését, tudatosan figyeljünk arra, hogy az intimtorna során NE! ezek az izmok (far, comb, has) dolgozzanak.

A gátizmokat a szeméremcsont, ülőgumók és a farokcsont közötti területen érezhetjük (nyugodtan helyezzük a gátizmok területére a tenyerünket és érezzük meg pár gyakorlat erejéig).

Szorításkor az izmok a hasüreg felé emelkednek, lazításkor pedig egy elterülő érzést kell, hogy érezzünk. Próbáljuk ki!

Befelé, felfelé húzzuk a gátizmainkat, mintha a szellentést próbálnánk visszatartani és érezzük ahogy megemelkednek, majd lazítsuk el.

Párszor végezzük még el ezt a gyakorlatot!

Szorítjuk az izmainkat, szűkítjük a kijáratokat, majd lazítunk és megereszkednek az izmok, elterülő érzést érzünk a tenyér alatti területen.

Ha úgy érezzük, hogy sikerült megtapasztalnunk gátizmaink helyes működését és a nemkívánatos egyéb izomműködéseket is sikeresen kiiktattuk, akkor kezdhetjük a gyakorlatokat. FIGYELEM! Annak ellenére, hogy nincs látványos elmozdulással járó izommunka, a gyakorlatok helyes elvégzése nem is olyan egyszerű, így fontos, hogy a torna elemei között egy kis pihenőt is beiktassunk.

 

  1. Mély belégzés után kilégzésre megszorítjuk a medencefenék izmainkat, majd lazítunk (5x)
  2. Mély belégzés után kilégzésre megszorítjuk a medencefenék izmainkat, megtartjuk 5 másodpercig, majd lazítunk (5x)
  3. Mély kilégzés után belégzésre megszorítjuk a medencefenék izmainkat, majd lazítunk (5x)
  4. Mély kilégzés után belégzésre megszorítjuk a medencefenék izmainkat, megtartjuk 5 másodpercig, majd lazítunk (5x)
  5. Normális, folyamatos légzés mellett teljes erővel szorítjuk az izmainkat, majd lazítunk (5x)
  6. Enyhén megszorítjuk az izmainkat (közepes erővel csak „félútig”), majd teljes erővel rászorítunk és lazítunk (5x)
  7. Teljes erővel szorítjuk az izmainkat, „félútig” visszaengedjük a szorításunkat és megállítjuk majd lazítunk (5x)
  8. 10 darab pici szorítást csinálunk és lazítunk (5x)
  9. 4 darab pici szorítás után az 5.-et erősen maximális erővel szorítjuk és lazítunk (5x)
  10. Teljes erővel szorítjuk a gátizmainkat 10 másodpercig tartjuk, és lazítunk (ha közben gyengülne a szorítás ereje, bátran erősítsünk rá) (5x)

 

+1. Ha már nagyon ügyesek vagyunk, próbáljuk ki, hogy egy erőteljes szorítást megtartunk és közben köhögünk párat, végül lazítunk.

 

Kedves egészségünkre!

Szeretnél javítani állapotodon, de nem tudod hogyan kezdd el? Esetleg orvosi segítségre van szükséged?
Segítünk! Nézd meg csomagajánlatainkat, ahol 5 napos mintaétrendet, gyógytornát, orvosi konzultációt találsz!