A módszer

A MEROVA végtagmentő módszer kidolgozását az elmúlt 25 év klinikai gyakorlata során kikristályosodott ellátási megoldások rendszerszerű alkalmazásának igénye eredményezte.

Egyes elemei természetesen a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően magyar viszonyok között is végrehajthatók, tehát beilleszthetők a gyakorlati munkába. Azonban számos kérdésben a gyakorlati tapasztalatok és a nemzetközi gondolkodás magyarítása is megjelenik. A módszer kidolgozása és rendszerbe szervezése Mecseky László, Rozsos István és Vadász Gergely munkáját dicséri – a módszer elnevezése is egy mozaikszó, amely az ő vezetékneveikből áll össze.

A módszer előnye, hogy a lépésről lépésre követhető feladatsor a problémában kevésbé jártas kollégáknak is biztosítja az eredményes végtagmentés lehetőségét, emellett segíti a betegek tájékoztatását, ami alapvető feltétele a hosszútávú eredményességnek.

A MEROVA módszer alkalmazásával az elmúlt 25 év során több ezer végtag esetében szükségtelenné vált a korábban javasolt nagy végtag amputáció, így a betegek mozgásképessége és munkaképessége megmaradt, és minőségibb életet élhetnek. Az elhamarkodott amputációk visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el az egyén, a család és a társadalom szintjén is, emellett hatalmas terhet rónak a rehabilitációs ellátásra.

A MEROVA módszer következetes végrehajtása esetén az eredmény a beteg végtagjának, és ezáltal az életének a megmentése

.

Videó:

 

 

Csatlakozz Te is a MEROVA klubhoz!

Rendszeres gyógytorna, táplálkozás, mindennapi tippek, hiteles szakmai forrásból, az otthonodban!

Előregisztráció